Düzce Üniversitesi 700 bin kişiye hizmet verdi

itmi Merkezi de hizmete girdi. Merkezde yapılacak girişimsel elektrofizyolojik incelemeler ve ablasyon işlemleri sayesinde birçok kalp ritm bozukluğuna etkili bir şekilde tedavi edilebilecek.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, 2023 yılında toplam 700 bine yakın hastaya hizmet sunarak büyük bir başarıya imza attı. Hastanede gerçekleştirilen toplam tedavi hizmeti sayısı ise yaklaşık 465 bin ayaktan, 30 bin yatan, 19 bin günübirlik ve 183 bin acil olmak üzere oldu.

Başta Zonguldak, İstanbul, Sakarya ve Bolu olmak üzere, diğer şehirlerden ve bölgeden de gelen vatandaşlara sağlık hizmeti sunan hastane, yaklaşık 140 bin başvuruyla bölgedeki en çok başvuru alan sağlık kuruluşu oldu.

Artan hasta ihtiyacını karşılamak ve daha nitelikli hizmet sunmak adına hastane bölümlerinde tadilat çalışmaları gerçekleştirildi. Bunun sonucunda yatak kapasitesi 333’e ulaştı ve Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi ile Solunum Yoğun Bakım Ünitesi açılarak yatak kapasitesi arttırıldı. Ayrıca Yoğun Bakım Üniteleri dahil olmak üzere tüm bölümler günümüz ihtiyaç ve beklentilerine uygun hale getirildi.

Hastanede son teknoloji kullanılarak donatılmış ameliyathanelerde uzman öğretim üyeleri ve sağlık personeli tarafından yıl boyunca 20 bin başarılı operasyon gerçekleştirildi. Ayrıca 2023 yılında yaklaşık bin 400 bebek, hastanede doğum yaptı.

Endoskopi Ünitesi’nde ise 18 binden fazla endoskopi, kolonoskopi, ERCP ve Bronkoskopi işlemi yapıldı. Kardiyoloji Anabilim Dalı bünyesindeki Anjiyografi Laboratuvarı’nda da 5 bin 500 girişimsel işlem gerçekleştirildi. Bu sayede hastaların il dışına sevk edilme ihtimali önemli ölçüde azaldı.

Kanser tanısı almış hastaların takibi ve tedavisinin yapıldığı Onkoloji Ünitesi’nde ise 2023 yılında 23 binden fazla hasta başvuru aldı. Ayrıca Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesinde açılan Çocuk Kemoterapi Ünitesi ile il dışına sevklerin önüne geçildi ve çocuklar için izole ve modern bir ortamda tedavi hizmeti sunuldu.

Hastanede yedi gün yirmi dört saat prensibiyle çalışan Diyaliz Ünitesi’nde ise yaklaşık 10 bin işlem gerçekleştirildi. Hematoloji, Nefroloji ve Nöroloji hastalıklarında ihtiyaç duyulan Plazma Aferez ve Aferez Ünitesi de açılarak bölgede önemli bir ihtiyaca cevap verildi.

2024 yılı içinde tam anlamıyla hizmete girecek olan İnme Merkezi ruhsat aşamasına geldi ve böylece Akut serebrovasküler hastalıklar için gerekli olan tedavi hizmeti sunulacak.

Beyindeki kan damarlarının görüntülenmesine imkan sağlayan beyin anjiyosu işlemleri de hastanede başladı. Ayrıca Kalp ritim bozukluğu belirtileri gösteren hastaların tedavisi için de Aritmi Merkezi açıldı. Bu merkezler sayesinde birçok kalp ve beyin hastalığına başarılı bir şekilde müdahale edilerek hastaların sağlıkları korunmuş oldu.

Related Articles

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir