Mersin Üniversitesi’nin (MEÜ) yemeklerini artık üniversite bünyesinde üreteceği açıklandı. MEÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar’ın öğrenci ve personelin daha kaliteli yemek hizmeti almasını sağlamaya yönelik talimatı ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın çalışmaları sonucunda yemekler üniversite bünyesinde üretilmeye başlandı. Uygulama, MEÜ’nün merkez, Yenişehir ve Tece kampüslerinde yer alan yemekhanelerinde yeni dönemle birlikte başladı ve personel ile öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Hayata geçirilen projeden bahseden MEÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Murat Solmaz, “Personel ve öğrencilerimize daha hijyenik, lezzetli ve kaliteli yemek hizmeti sunmak için yoğun bir şekilde çalıştık ve 2 Ocak tarihi itibariyle yemekhanelerimizde yeni dönem başladı. 20 kişilik ekibimiz, günde 4 çeşit yemeği özenle hazırlıyor ve 85 kişilik ekibimizle de personel ve öğrencilere sunuyoruz. Bundan sonra da en iyi yemeği, en uygun ve kaliteli şekilde ailemize sunmaya devam edeceğiz. Tüm akademik ve idari personelle öğrencilerimizi yemekhanelerimize bekliyoruz” diye konuştu.
Yeni dönemden oldukça memnun olduklarını ifade eden personel ve öğrenciler, üretilen yemeklerin daha kaliteli ve lezzetli olduğunu söyleyerek, bu proje için başta Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler.